MITT FRANKRIKE

Mitt Frankrike

”Mitt Frankrike är en föreställning fylld av pulserande passion och lidelsefull längtan”. Karin Grönberg.

I sin nya föreställning Mitt Frankrike tar sångerskan och skådespelaren Karin Grönberg sig an sånger från några av Frankrikes musikaliska legender som: Charles Trenet, Charles Aznavour och Barbara.

"I ett höstgrått Malmö drömmer Karin om att resa till sitt älskade Frankrike, det land som har format henne sedan barnsben. Samtidigt drabbas världen av en otäck pandemi. Karin försöker finna sig i den nya livssituationen: "håll avstånd". Men i en vardag där rädslan för att bli sjuk och kanske dö, ökar för varje steg, är Karin på väg att tappa fotfästet. En oväntad idé blir hennes räddning, en idé som kommer att föra henne tillbaka till Frankrike på ett sätt hon aldrig hade kunnat drömma om...."

Med hjälp av sångerna, ett stort hjärta och en glimt av humor tar Karin i ”Mitt Frankrike” med publiken till det Frankrike som satte hennes hjärta i brand redan som femåring. Samtidigt berör föreställningen de existentiella frågor vi människor så ofta står inför. I den här föreställningen ställs livet på sin spets i sökandet efter att finna sin plats på jorden.

Sång & manus: Karin Grönberg

Piano: Mats Nilsson

Bas: Simon Petersson

Fiol: Maria Wernberg 
Foto: Nils Sjöholm